Om Pluto

Vi er en del af Fonden Startskuddet, som siden 1997 har fokuseret på at give mennesker med særlige udfordringer en tryg hverdag. Læs mere om Fonden Startskuddet her.

Historie

En medarbejder i Fonden Startskuddet har et barn med Prader Willi, og gjorde os opmærksomme på, at der mangler tilbud til mennesker med Prader Willi. Det fik organisationen til at tænke på, hvordan vi kunne hjælpe.

På den måde fødte vi ideen om Danmarks bedste botilbud for mennesker med Prader Willi.

Senere fandt vi en leder med den dedikation og erfaring, der kræves for at føre vores ide ud i livet. For liv er essensen, når man skal skabe et botilbud uanset, hvem beboerne er.

Stedet havde vi. En nedlagt landsbyskole uden for Stubbekøbing på Falster. Her er fantastiske omgivelser og perfekte muligheder for at tilbyde beboerne en god, sjov, tryg og stabil hverdag.

I foråret 2020 åbnede Pluto. Samtidig med at landet – og det meste af Verden – blev lukket ned som følge af Corona-pandemien, åbnede vi muligheden for en tryg og livslang hverdag for mennesker med Prader-Willi syndrom.

På den måde kan man sige, at Pluto lever op til navn og ambitioner. Vi vil være et botilbud, der tilbyder familiens tryghed og mulighed for at leve, være og udvikle sig uafhængigt af verden omkring os. Vi anerkender verden omkring os, og forstår betydningen af, at være en del af samfundet.

Planeten Pluto i Kluiperbæltet blev opdaget i 1930. Det var 24 år før Prader-Willi syndromet blev dokumenteret af lægerne Andrea Prader, Heinrich Willi og Alexis Labhart.

I første omgang blev Pluto noteret som en planet, men så sent som i 2006 besluttede medlemmerne i Den Internationale Astronomiske Union, at Pluto og dens søsterplaneter i bæltet skulle betegnes som dværgplaneter.

Pluto blev altså opdaget og mødt som en almindelig planet, men da vi lærte den at kende, fandt vi ud af, hvordan den skal mødes. Det er ligesom mennesker født med Prader-Willi. De er mennesker som os andre, men skal mødes som de er.

Ønsker du at vide mere?

Udfyld dine kontaktinformationer, så kontakter vi dig uforpligtende.

Skriv eventuelt en besked til os, hvis der er noget du synes vi skal vide på forhånd.